Annons
Nyheter

Stallbyggnad brann ner till grunden

Under natten mot torsdagen brann en stallbyggnad ner till grunden. Ytterligare en byggnad har brunnit och polisen misstänker mordbrand. Ingen person och inga djur har skadats.
Fjälkinge • Publicerad 13 december 2018
På torsdagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande på plats på gården.
På torsdagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande på plats på gården.Foto: Lasse Ottosson

Vid lunchtid på torsdagen ryker det fortfarande från det nerbrunna stallet utanför Fjälkinge. Nu väntar polisen på att platsen ska svalna så att de kan göra en teknisk undersökning.

Branden rubriceras som mordbrand på grund av maskinernas värde. Vad som kan ha startat branden är i nuläget inte känt.

Annons

Larmet kom strax efter klockan 03, natten mot torsdagen. Enligt uppgifterna skulle det brinna i en lada. Tio minuter senare var räddningstjänsten på plats.

– Det är två hus som har legat rätt så nära varandra och det ena huset var ju helt övertänt när vi kom hit. Detta är ju gamla stallar, säger Jörgen Elvstrand, yttre befäl på räddningstjänsten.

Det visade sig att det var ett gammalt suggstall som stod i lågor.

Branden spred sig också till den större stallbyggnaden intill och räddningstjänsten satsade på att försöka rädda så mycket av den byggnaden som möjligt. Stallet har bland annat använts som maskinhall och innan eldsvådan förvarades bland annat bevattningssystem och traktorer där.

– Vi lyckas begränsa branden till en del av det huset, säger Jörgen Elvstrand.

Räddningstjänsten var på plats med styrkor från både Kristianstad och Arkelstorp under natten men kunde efter några timmar gå ner i bemanning för eftersläckning.

Inga människor eller djur skadades vid branden.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Catharina SigalaSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons