Nyheter

E22 öppen igen – arbetet drog ut på tiden

Bäckaskog Artikeln publicerades
Foto: MIKAEL NILSSON

En man omkom i natt efter en trafikolycka på E22. Vägen är avstängd under räddnings- och bärgningsarbetet och väntas pågå under förmiddagen. Ytterligare en person skadades i olyckan.

Två trafikolyckor skedde under kort tid på E22 strax öster om Bäckaskog, mellan Kristianstad och Bromölla. Larmet om olyckorna kom en stund innan midnatt, natten mot tisdag.

– Det är en lastbil med släp som har vält så den ligger över hela vägen och blockerar hela E22:an, säger Johan Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Lastbilschauffören väjde för vildsvin och ekipaget hamnade på sidan och blockerade vägen.

– Och sen kommer en personbil en stund senare och uppmärksammar väl inte detta, utan kör rätt in i underredet på den här lastbilen. Och föraren omkommer då, säger Thomas Boking, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Det är alltså föraren av personbilen, en man i 60-årsåldern, som har omkommit. Polisen har underrättat mannens anhöriga.

Lastbilschauffören, en man i 20-årsåldern, har förts med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt men polisen uppger att han ligger kvar på sjukhus. Polisen tror inte att lastbilschauffören fått några extra skador av påkörningen från personbilen.

– De skador som lastbilschauffören har kommer nog från den första olyckan så att säga, säger Thomas Boking.

Lastbilschauffören har inte kunnat förhöras.

Lastbilen hamnade tvärs över E22.
Foto: MIKAEL NILSSON
Lastbilen hamnade tvärs över E22.

Tre ambulanser larmades ut till olycksplatsen, samt 15 personer från räddningstjänsten i Bromölla och Kristianstad. Även polis ryckte ut.

E22 stängdes av i båda riktningar. Prognosen var först att vägen skulle kunna öppnas vid 10-tiden på förmiddagen, men arbetet drog ut på tiden rejält och kunde öppna först efter klockan 20 på tisdagskvällen. Resande uppmanades tills dess välja en annan väg.

Lastbilen var lastad med grishuvuden som har spridit sig över vägen. Räddningstjänsten var en timme efter olyckan nästan klara på platsen men bärgning och sanering efter olyckan kommer ta tid.

Fordonen tas i beslag av polisen för vidare utredning.

Olyckan ska ha skett i riktning mot Sölvesborg, enligt Trafikverkets initiala uppgifter om olyckan.

Trafikverket kommer att inleda en egen utredning om dödsolyckan.

Trafiken leds om på vägen Gualöv-Bäckaskog under tisdagen.
Foto: Tommy Svensson
Trafiken leds om på vägen Gualöv-Bäckaskog under tisdagen.