Annons
Nyheter

Lina Taha nominerad till årets mama

Facebookdrottningen som skapat gruppen Honey & the Bees är nominerad till årets inspiratör av magasinet Mama.
Kristianstad • Publicerad 11 oktober 2017
Lina Taha från Kristianstad är nominerad till årets inspiratörsmama.
Lina Taha från Kristianstad är nominerad till årets inspiratörsmama.Foto: Lasse Ottosson

– Det är väldigt stort, jag inser vilket forum jag har och vilket ansvar det innebär. Jag har inte tänkt på så mycket tidigare, utan har sett mig som en medlem bland andra medlemmar.

Vad har du fått för reaktioner på nomineringen?

Annons

– Jag har fått så många fina kommentarer. Det är en ära och ett ansvar.

På vilket sett känner du ett ansvar?

– Det är unga människor som jag har omkring mig. Jag vill att de ska försöka gå i rätt spår. Jag har inte alltid gått i rätt spår själv men vill dela med mig med om det.

Facebookgruppen Honey & the Bees har i dag 128 000 medlemmar som diskuterar högt och lågt. Inga ämnen är för små eller för stora, tycker Lina Taha.

– Jag vill visa att ingenting är omöjligt, vem hade kunnat tro att det här skulle bli så stort. Jag gick in med noll kronor och idag kan jag tjäna på det. Och samtidigt har det skapats ett så stort nätverk med många unga, för mig är det tillräckligt.

Sex mammor är nominerade till årets inspiratörsmama – mammor som enligt magasinet sticker ut hakan och går i täten. Fram till den 12 november kan man rösta på sin favorit bland de nominerade på mamas hemsida.

Juryns motivering för Lina Taha lyder: ”Hon är bidrottningen som lyckats bygga ett av Sveriges mäktigaste Facebooknätverk för unga kvinnor. Honey & the Bees har över 128 000 medlemmar och svaren på frågorna som ställs där kommer snabbare än en googling. Lina Taha, mamma till Liyana Chanelle, 2, inspirerar varje dag unga kvinnor med sitt framgångsrecept: respekt, empati och systerskap.”

Den senaste tiden har Lina Taha fått utstå trakasserier på nätet och hantera nätmobbning i Facebookgruppen. Nomineringen har gjort att allt känns lite lättare, säger Lina Taha.

– Det har varit lite ostabilt i gruppen de senaste veckorna, det har varit en jobbig period. Nomineringen har verkligen lyft upp allt. Även om jag inte skulle ta hem priset i Stockholm nästa månad är det en ära för mig att ha blivit nominerad.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons