Annons

Linda Bergström utslagen av 55-åring

Bordtennis • Publicerad 25 juni 2019
Linda Bergström åkte ur i kvartsfinalen i Europeiska spelen. Arkivbild.
Linda Bergström åkte ur i kvartsfinalen i Europeiska spelen. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

I herrsingel hade sedan tidigare både VM-finalisten Mattias Falck och Kristian Karlsson åkt ur, likaså Matilda Ekholm i damsingel.

Det enda återstående bordtennishoppet för svensk del i Europeiska spelen var Linda Bergström som var framme i kvartsfinal i vitryska Minsk – men väl där blev det respass även för henne.

Annons

Den 24-åriga svenskan ställdes mot en minst sagt rutinerad motståndare i form av 31 år äldre (!) Lian Ni Xia som tävlar för Luxemburg men är född i Kina. Ni Xia vann VM-guld i lag redan 1983 – tolv år innan Bergström föddes.

Lian Ni Xia, som fyller 56 år den 4 juli, tog ett tidigt grepp om matchen och gick upp i ledning med 3–0 i set. Bergström svarade genom att vinna det fjärde setet med 11–5 – men föll sedan i ett jämnt femteset med 9–11. Lian Ni Xia vann därmed med 4–1 i set med siffrorna 11–8, 11–7, 5–11, 11–9.

Resultatet innebär att Linda Bergström missade chansen att kvala in till OS genom Europeiska spelen där guld- silver och bronsmedaljören i respektive sport automatiskt får en plats i Tokyo, Japan där olympiska spelen avgörs nästa år.

Det finns dock andra vägar att gå. Det går även att ta sig till OS via kvalspel senare i år samt att samla poäng på världsrankningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons