Annons

Livsmedelsfusk stänger butik

Hälsa • Publicerad 17 september 2019
En livsmedelsbutik i Jämtland har slarvat med bland annat märkningen av livsmedel. Butiken på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.
En livsmedelsbutik i Jämtland har slarvat med bland annat märkningen av livsmedel. Butiken på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

En livsmedelsbutik i Åre kommun i Jämtland har tvingats stänga efter omfattande livsmedelsfusk, rapporterar .

Enligt SVT ska butiken ha undersökts av kommun, polis, gränspolis, tull och Skatteverket sedan 11 september och har nu tvingats stänga i en knapp månad.

Annons

– Det gäller stora brister i exempelvis rengöring, hantering av avfall och mängder av skadedjur som hittats som mjölbaggar och insekter, säger miljöchefen i Åre kommun, Daniel Fackel, till SVT.

Butiken ska förutom bristande märkning också ha hanterat livsmedel på ett potentiellt hälsovådligt sätt. Bland annat ska det ha funnits ett ton lammkroppar i butiken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons