Annons

Lund Comedy Festival firar tio år

Nöje • Publicerad 22 maj 2019
Johan Wester kommer tolka Povel Ramel på Lund Comedy Festival. Arkivbild.
Johan Wester kommer tolka Povel Ramel på Lund Comedy Festival. Arkivbild.Foto: Ola Torkelsson/TT

200 komiker, 100 shower, en Povel Ramel-hyllning och så "På minuten"-special. Humorfestivalen Lund Comedy Festival anordnas i år för tionde gången och firar med att bjuda in den svenska humoreliten – såväl nykomlingar som veteraner.

"Vi har varit med om en fantastisk blomstring och utveckling inom svensk humor under dessa år. Vi upplever att fler sysslar med humor, fler åker på turné med egna shower, fler stand up-klubbar ser dagens ljus", säger Kajsa Jönsson, producent för festivalen, i ett pressmeddelande.

Annons

Festivalen startades 2010 av komikerna Anders Jansson och Johan Wester, efter förebilden Edinburgh Festival Fringe. Den senare kommer att medverka i en hyllningsshow till Povel Ramel, med bland andra Johan Glans och Adde Malmberg samt artisten Mimi Terris.

Bland de som medverkar under festivalen finns Fredrik Lindström, Uje Brandelius, Petrina Solange, Emma Knyckare och Kristoffer Appelquist.

Lund Comedy Festival äger rum 29–31 augusti.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons