Annons

Madonna etta på USA:s albumlista

Musik • Publicerad 23 juni 2019
Madonna. Arkivbild.
Madonna. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

För nionde gången har Madonna skapat en amerikansk albumetta. Hennes "Madame X" tar sig in på förstaplatsen av den kommande listan .

Madonna är den näst mest framgångsrika kvinnan i Billboards skivhistoria, endast slagen av Barbra Streisands elva förstaplatser. De båda har dock en bit kvar till överlägsna Beatles och deras 19 ettor.

På den brittiska albumlistan fick Madonna tidigare i veckan se sig slagen av Bruce Springsteen, men i USA är rollerna ombytta. "Bossens" "Western stars" tar sig in som tvåa på Billboard 200. Trots de båda rutinerade artisternas många noteringar i toppen av listan är det dock bara andra gången i historien, och första gången sedan 1985, som de samtidigt intar just guld- och silverplatsen. Senaste gången det hände var "Born in the USA" och "Like a virgin" etta respektive tvåa.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons