Annons

Malmö värvar danskt för tredje gången

Ishockey • Publicerad 18 april 2019
Jesper Jensen Aabo firar i den danska tröjan under hemma-VM i Danmark 2018. Arkivbild.
Jesper Jensen Aabo firar i den danska tröjan under hemma-VM i Danmark 2018. Arkivbild.Foto: Petr David Josek/AP/TT

På en vecka har SHL-klubben Malmö förstärkt truppen med tre danskar. Den här gången är det landslagsbacken Jesper Jensen Aabo som ansluter till klubben på ett tvåårskontrakt.

Nyheten kommer bara en dag efter att Malmö värvat hockeyallsvenskans poängkung Nicolai Meyer och Matias Lassen, även de från Danmark.

Annons

"I Jesper får vi en skridskostark och rejäl back, som kan hantera alla situationer ute på isen. Han kan spela såväl powerplay som boxplay och vi ser honom som en av våra bärande spelare till den kommande säsongen", säger Malmös sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Jensen Aabo kommer närmast från spel i den finländska klubben Jokerit i KHL. Där har han tillbringat de senaste fyra säsongerna. 27-åringen har även spelat för Färjestad och Rögle.

Utöver de tre nyförvärven har Malmö sedan tidigare danskarna Frederik Storm och Malte Setkov i truppen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons