Annons

Malmö vill bygga bostäder i gammalt fängelse

Bostäder • Publicerad 17 oktober 2019
Kirsebergsfängelset i Malmö – öppnades 1914, stängdes 2015. Arkivbild.
Kirsebergsfängelset i Malmö – öppnades 1914, stängdes 2015. Arkivbild.Foto: Ola Torkelsson/TT

Gamla Kirsebergsanstalten i Malmö kan göras om till bostäder. Bakom planerna står kommunala bostadsbolaget MKB, som vill bygga bostäder, kontor, förskola och butiker, enligt ett pressutskick från Malmö stad.

Nu har stadsbyggnadsnämnden gett grönt ljus åt att ta fram en detaljplan över området, och det kan bli uppemot 250 bostäder i området.

Annons

Fängelset, som stängdes 2015, är över 100 år gammalt. Byggnaden har enligt kommunen ett kulturhistoriskt värde – med sin direktörsvilla och parkliknande trädgårdsmiljöer – som ska tas tillvara vid en ombyggnad.

"Det här är en unik möjlighet till ett mycket speciellt boende och jag är glad att det nu har tagits ytterligare steg för att göra det här möjligt. Omvandlingen är också en möjlighet till fler hyresrätter i centrala Malmö, vilket det alltid finns ett behov av", säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande, i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons