Annons

Målvaktsprofil lägger av efter nackskada

Fotboll • Publicerad 21 augusti 2019
Pär Hansson i en match i superettan förra säsongen. Arkivbild.
Pär Hansson i en match i superettan förra säsongen. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Helsingborgs målvaktsstjärna Pär Hansson, 33, tvingas lägga av. Han lider fortfarande av symptomen från en nackskada han drabbades av i september förra året och ger nu upp fotbollskarriären.

"Det är inget beslut jag velat ta så jag har skjutit på det hela tiden, men tillsammans med läkare som varit ärliga med att jag inte får ha sådana här symptom har det här beslutet tyvärr blivit verklighet", säger Hansson till Helsingborgs hemsida.

Annons

"Jag hade planer på att spela fotboll i ett par år till. Jag ville komma hem och hjälpa HIF till allsvenskan, vilket jag är tacksam över att jag fick göra, men jag hade tänkt spela i allsvenskan i ett par år innan jag själv skulle bestämma mig för att sluta."

Hansson har spelat 326 matcher för Helsingborg och vann SM-guld 2011. Han har dessutom två cupguld. 2017 blev han nederländsk mästare med Feyenoord.

På meritlistan finns också sex A-landskamper.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons