Näsums stortjuv kan vara fångad – massor av gods funnet

Näsum Artikeln publicerades
Foto: HENRIK MONTGOMERY

Strax före klockan 22 på onsdagskvällen kunde polis gripa en man i 30-årsåldern i Näsum. Han kom cyklande på Äskekärravägen. Med sig hade han redskap passande för en inbrottstjuv.

 

Polisen tror sig ha fångat stortjuven i Näsum. Det är en tidigare helt ostraffad person som är hemmahörande i trakten vilket tyder på att han har en god lokalkännedom. Gripandet var ett resultat av polisens spaning i trakten, menar Bengt Jeppsson, polisinspektör.

– En verklig satsning. Det har gett resultat. Det var en polispatrull som fick syn på den här killen med cykel och fattade misstankar om att han kunde ha något att göra med inbrotten som begåtts i Näsum under senare tid.

Jeppsson uppskattar att ett 20-tal bostäder i trakten drabbats av inbrottsvågen. Mannen hade inget stöldgods på sig vid gripandet, men greps som misstänkt till förberedelse av stöld. Han anhölls senare och ytterligare förhör väntade under torsdagen.

– Vi håller på att försöka knyta honom till fler av inbrotten som varit, säger Ingela Hessbo, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

– Han förnekar brottet som han greps för, säger Jeppsson. Men sedan ska han höras med försvarare.

Polisen har också gjort husrannsakan och då hittat stora mängder föremål som man tror sig kunna koppla till flera av inbrottet i Näsum och till den misstänkte mannen.

Polisområdet Bromölla, Karlshamn, Sölvesborg och Olofström lade i går ut en efterlysning och bild på en teveapparat på sin Facebooksida. Teven tros härröra från något av alla inbrott i Näsumstrakten under senare tid.

Kan Näsumsborna andas ut nu?

– Man får vara försiktig med att uttala sig om det. Om jag skulle göra det så blir det kanske ett eller två till inbrott.... men, ja, det har varit väldigt frekvent med inbrott. Jag vågar påstå att det kommer att lugna ned sig nu, säger Bengt Jeppsson.