Annons
Nyheter

21-åring skjuten till döds i Malmö

Den 21-årige mannen hittades skottskadad vid Per Albin Hanssons väg i Malmö vid halv tio på söndagskvällen. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador, men avled senare. Händelsen rubriceras som misstänkt mord.
Brott • Publicerad 15 januari 2018
Polis hittade en man med misstänkta skottskador i Malmö, i närheten av en livsmedelsbutik.
Polis hittade en man med misstänkta skottskador i Malmö, i närheten av en livsmedelsbutik.Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt en boende i området, som Sydsvenskan talat med, hördes mellan sex och nio skott. Den avlidne är hemmahörande i Malmö och känd av polisen sedan tidigare. Han ska enligt Sydsvenskan vara en av tre bröder som skjutits på mindre än tolv månader. Den ena brodern sköts till döds i mars ifjol, den andra överlevde en skjutning en månad senare tack vare att han hade på sig en skottsäker väst.

Det är dock uppgifter som polisen inte vill kommentera.

Annons

I dagsläget gör polisen inga kopplingar till några tidigare skjutningar.

– Men givetvis har vi den uppgiften med oss att titta på om det här kan härledas från något annat ärende, säger Claes-Arne Hermansson, chef för utredningssektionen vid Malmöpolisen, på en pressträff i Rättscentrum i Malmö.

Hermansson uppger att det fortfarande finns många personer som sitter häktade i Malmö misstänka för grova våldsbrott.

– Vi har ett stort antal individer som kanske vill agera utifrån sitt sätt om hur man löser saker. Det kan vara en hämnd, det kan vara en dålig affär som har gjorts. Det kan vara vad som helst utifrån det här regelverket de har, säger Hermansson.

Han får frågan om ribban för att begå grova våldsbrott har sänkts.

– Jag tycker att den har varit låg ganska länge här nu.

Söndagskvällens skjutning skedde utanför en livsmedelsbutik och det finns alltid en risk att förbipasserade människor kan drabbas av skjutningar mellan kriminella, påpekar Hermansson.

– Det finns alltid en risk för det. Så som jag har fått det berättat för mig så kanske den risken var minimal nu, men den finns alltid där.

Ingen är gripen för skjutningen. Huruvida det rör sig om en eller flera gärningspersoner kan polisen inte säga.

– I dagsläget kan jag inte uttala mig om det. Där är vi jätteöppna, säger Hermansson.

Annons

Polisen söker efter fler vittnen som kan ha rört sig i området före, under och efter skottlossningen.

– Framför allt är vi intresserade av människor som har varit på platsen och har sett något som de kanske inte värdesätter på rätt sätt. Människor som springer från platsen, bilar som är på platsen och åker därifrån, säger Claes-Arne Hermansson.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons