Nyheter

Medan du sov: Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Boende på Ågatan i Bromölla larmade polisen klockan elva på fredagskvällen om skottlossning i lägenhet. När polispatrull kom dit kunde man konstatera att någon avlossat skott inne i en lägenhet.

Polisen skriver på sin hemsida att en man och kvinna, född 91 respektive 93 befann sig i lägenheten då skottlossningen inträffande.

Målsägande kommer förhöras av polis under natten.

Bakgrunden till händelsen är fortfarande oklar men någon form av bråk har uppstått då flera gärningspersoner kommit dit och knackat på dörren och en hotfull situation uppstod.

Ärendet rubriceras inledningsvis som försök till mord. Lägenheten är av spärrad och kriminaltekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning.

– Vi har spärrat av lägenheten och ett område utanför där vi har hittat fynd som vi tror kan ha samband med skottlossningen, säger Rickard Karlsson, inre befäl vid polisen.

Man ska ha sett flera gärningspersoner lämna platsen, men hur många de rör sig om är oklart, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen.

I nuläget finns det ingen misstänkt.

Sverige

En ambulans rånades under fredagskvällen i Kungsör av en pistolbeväpnad man efter att ha lurats med ett falsklarm.

– Vid 21.06 fick vi ett nödlarm från en ambulans och när vi kom till platsen visade det sig att en kille hade ringt sjukvården och uppgett att hans mamma hade hjärtfel, men när ambulansen kom till platsen möttes de av en kille med pistol utanför porten, säger Sanja Vukicevic, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Mannen, som var klädd i svart, tvingade till sig personalens sjukvårdsväska.

– De bedömer att han var i 20-30-årsåldern, smal, pratade engelska, men oklart om det var bra eller dålig engelska. Han tog väskan och det som fanns i den, vilket var diverse smärtstillande preparat och kanyler bland annat. Han har troligtvis haft det som mål. Därefter försvann han till fots, säger Sanja Vukicevic.

Vid 04-tiden på lördagsmorgonen hade polisen ännu inga spår efter pistolmannen.

Polisen genomför nu dörrknackning och vittnesförhör (TT).

Världen

Minst 20 personer har mist livet efter en stor explosion i centrala Mexiko. En läckande oljepipeline exploderade i delstaten Hidalgo när ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

Tv-bilder visar höga eldsflammor vid pipelinen i staden Tlahuelilpan, tio mil norr om Mexico City.

– Jag har fått veta att 20 personer har bränts ihjäl och att ytterligare 54 brännskadade offer behandlas på sjukhus, säger Omar Fayad, guvernör i Hidalgo.

Explosionen ägde rum på en plats som enligt Fayad är känd för bränslestölder.

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador har i dagarna inlett en nationell kampanj mot bränslestölder, som är ett stort problem i landet (TT).

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.