Annons

MFF Support emot hopslagning med LB07

Fotboll • Publicerad 16 september 2019
En banderoll om att rösta ner sammanslagningen med LB07 hölls upp i MFF:s klack under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Malmö FF och IFK Norrköping.
En banderoll om att rösta ner sammanslagningen med LB07 hölls upp i MFF:s klack under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Malmö FF och IFK Norrköping.Foto: Andreas Hillergren/TT

I fredags presenterades nyheten att styrelserna för Malmö FF och damallsvenska Limhamn/Bunkeflo (LB07) är överens om att slå samman föreningarna. Något som medlemmarna i respektive förening ska rösta om vid extra insatta årsmöten senare i år.

Malmö FF:s supporterförening, MFF Support, motsätter sig dock förslaget. MFF Support skriver i ett uttalande på föreningens webbplats att de ser positivt på en elitfotbollssatsning för damer inom Malmö FF, men att det sker på fel sätt.

Annons

"Malmö FF bör skapa sin egen historia, sin egen framgång och förtjäna sin egen plats. Att överta en annan förenings historia, framgång och plats i seriesystemet är inte rätt väg att gå", skriver supportrarna.

Ambitionen är att Limhamn/Bunkeflos nuvarande verksamhet ska vara i Malmö FF. Men det är alltså inget som MFF Support stödjer.

"Vi ser fram emot att vara Malmö FF:s damlags officiella supporterförening, precis som vi varit tidigare. Men inte genom att överta en annan förenings plats i seriesystemet. Det är inte vårt Malmö FF".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons