Annons

Bombgruppen kallades in efter brand i Malmö

Den nationella bombgruppen fick kallas in efter larm om explosionsrisk i samband med en brand i Malmö.
Inget farligt hittades men polisen har inlett en utredning om allmänfarlig ödeläggelse.
Brott • Publicerad 16 oktober 2019
Räddningstjänsten på plats i Östra hamnen i Malmö.
Räddningstjänsten på plats i Östra hamnen i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

Polis och räddningstjänst kallades till platsen efter larm om en brand i en bilfirma tidigt under onsdagsmorgonen, men släckningsarbetet avbröts efter misstanke om explosionsrisk inne i byggnaden.

– Oklart varför. Man fick backa helt enkelt, säger Evelina Olsson.

Annons

Avspärrningarna fick utökas och ett närliggande företag utrymmas samtidigt som bombgruppen budades. Dessutom stoppades tåg i närheten tillfälligt.

Under eftermiddagen har bombgruppen undersökt byggnaden och inte hittat något farligt föremål. Avspärrningarna har hävts och polisen är klar på platsen.

I tisdags omhändertogs flera explosiva föremål av polisen i ett industriområde i Malmö. Inget av dem hann explodera och de har oskadliggjorts av personal från nationella bombskyddet. Föremålen hittades utanför entrén till ett företag i industriområdet. Det är dock oklart om det finns något samband mellan tisdagens och onsdagens händelser.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons