Modo missade klubbrekordet – efter tolv raka

Ishockey • Publicerad 20 november 2019
Det blev ingen 13:e raka för Modo (i rött) i hockeyallsvenskan. Arkivbild.
Det blev ingen 13:e raka för Modo (i rött) i hockeyallsvenskan. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Modo hade tolv raka segrar i hockeyallsvenskan och siktade på nytt klubbrekord borta mot Vita Hästen. Så blev det inte. Östgötarna vann med 4–3 och satte därmed stopp för gästernas långa segersvit, som hade stått sig i sex veckor.

Vita Hästen hade 4–0 knappt halvvägs in i matchen, sedan blev det grus i maskineriet. Modo bytte målvakt, Linus Lundin gick ut, Erik Hanses kom in och i slutet av den andra perioden kom reduceringen till 1–4.

Två reduceringar till i tredje perioden – där Henrik Björklund satte 3–4 med drygt fem minuter kvar att spela – gav nerv, men hemmalaget lyckades hålla undan och tog sin femte seger på de sex senaste matcherna.

Modo är trea i den haltande tabellen.

Övriga topplagen, ettan Björklöven och tvåan Karlskoga, gjorde vad de skulle och vann sina matcher, Björklöven med 2–0 hemma mot Västervik och Karlskoga med 7–3 hemma mot Södertälje.