Annons
Nyheter

Mordförsöksdömd inblandad i kidnappning

En 17-årig pojke som dömts för att mordförsök på en vaktmästare i Malmö 2017 var en av dem som var inblandade i kidnappningen av en 16-åring i helgen, rapporterar Sydsvenskan.
Brott • Publicerad 20 november 2018
Den 17-åring som rymt och begått nya brott var bara 15 när han sköt en vaktmästare i centrala Malmö. Bilden tagen under häktningsförhandlingen i februari förra året.
Den 17-åring som rymt och begått nya brott var bara 15 när han sköt en vaktmästare i centrala Malmö. Bilden tagen under häktningsförhandlingen i februari förra året.Foto: Emil Langvad/TT

Pojken samt ytterligare en rymling och två andra personer greps i lördags i Västerhaninge söder om Stockholm och är misstänkta för människorov, utpressning, misshandel och olaga hot, skriver mitti.se.

Enligt tidningen ska de fyra ha dragit in en 16-årig pojke de inte kände i en bil, där de ska ha misshandlat honom och krävde hans föräldrar på pengar, vilket också betalades.

17-åringen är dömd av hovrätten till sluten ungdomsvård för narkotikabrott och mordförsök på en snöskottande vaktmästare i Malmö i februari 2017.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons