Annons

Mourinho vill ha nytt jobb: "Har fått nog"

Fotboll • Publicerad 12 september 2019
José Mourinho. Arkivbild
José Mourinho. ArkivbildFoto: Michel Euler/AP/TT

En av fotbollsvärldens absolut största personligheter under 2000-talet ser fortfarande på från sidan. Nu mer otåligt än tidigare. Ja, tränarprofilen José Mourinho kan inte vänta på en ny utmaning.

– Jag har fått nog, jag har verkligen fått nog, sade den 56-årige portugisen, som fick sparken från Manchester United i december i fjol, i spansk tv.

Annons

Han kommer emellertid att fortsätta att bida sin tid säsongen ut.

– Jag vill inte ta över någon klubb i januari, jag hoppas att jag kan hitta en klubb som vill ha mig från och med nästa säsong.

Mourinho öppnar också för att träna ett landslag – om än långt fram i tiden.

– Kanske om tio år. Det är något jag skulle vilja göra, att ta ett lag till EM eller VM.

José Mourinho fick sitt stora genombrott när han tog Porto till Champions League-titeln 2003–04. Därefter har han bland annat vunnit engelska ligan tre gånger på två sejourer med Chelsea, vunnit italienska ligan och Champions League med Inter samt spanska ligan med Real Madrid. Numera agerar han emellanåt expert i tv.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons