Annons

Naken mopedist och bara bröst i hett Tyskland

Värmeböljan i Tyskland har fått temperaturen att stiga även när det gäller debatten om vad som egentligen är lämplig klädsel när graderna klättrar uppåt 40.
Tyskland • Publicerad 26 juni 2019
Värmebölja i Tyskland. Temperaturen beräknas stiga uppåt 40 grader.
Värmebölja i Tyskland. Temperaturen beräknas stiga uppåt 40 grader.Foto: Stefan Sauer

En man stoppades av polisen i Brandenburg när han färdades på sin moped iklädd hjälm och sandaler – enbart och ingenting annat. Polisen, som lade upp en pixlad bild på mannen på , blev tvungen att förklara att det inte är olagligt att gå naken – så länge ingen anmäler personen.

Däremot blev några kvinnor som solade toppless längs floden Isar i München i södra Tyskland tillsagda av ordningsvakter. Det utlöste en protest på stranden där kvinnor i närheten lät plaggen falla i solidaritet med sina medsolare.

Annons

Frågan om varför män men inte kvinnor får visa bröstvårtorna lyftes av partiet De gröna som tog debatten till kommunfullmäktige i München. Där fick de mothugg av det konservativa kristdemokratiska partiet CSU som uppmanade det tyska folket att skyla samtliga könsdelar – eller sola på nudiststränder.

Djuren på Berlin zoo har fått specialbehandling på grund av hettan, när de matades med frusna bananer.

Också från Belgien, Frankrike, Italien, Polen och Spanien rapporteras hettan ha skapat problem.

Rättad: I en tidigare version fanns oriktiga uppgifter om den politiska debatten i München.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons