Nashville tog förlängningsseger mot Tampa Bay

När Nashville tvingades att klara sig utan Filip Forsberg klev en annan svensk fram.
Calle Järnkrok gjorde matchens första mål, och fick också med sig en assist när Tennesseelaget besegrade Tampa Bay på bortais i NHL.
Ishockey • Publicerad 27 oktober 2019
Nashvilles Mikael Granlund ser på när skottet från Calle Järnkrok går in.
Nashvilles Mikael Granlund ser på när skottet från Calle Järnkrok går in.Foto: AP/TT

Nashville har blivit något av en mardröm att möta för Tampa Bay. Nashville har inte tappat poäng mot Floridalaget sedan februari 2014, och matchen under natten mot söndagen, svensk tid, blev inget undantag, trots att Filip Forsberg och Matt Duchene tvingades avstå matchen, båda med överkroppsskador.

Calle Järnkrok var högst delaktig i att Nashvilles poängsvit håller i sig. Med drygt fem minuter kvar av första perioden drämde svensken till med ett direktskott i powerplay, som via en försvarande klubba letade sig in i buren.

Järnkrok väggspelade

Andra perioden blev dock Tampa Bays, som kunde gå till vila med 2–1-ledning, där backen Victor Hedman noterades för sin sjunde assist den här säsongen. Han har därmed fått med sig poäng i nio av de tio senaste matcherna.

I tredje perioden var dock Järnkrok framme igen i ett liknande läge som vid första målet. Den här gången valde han dock att väggpassa till Roman Josi, som därmed såg till att matchen gick till förlängning, där Ryan Ellis avgjorde för Nashville med 3–2-målet.

Match i snöfall

I kanadensiska Saskatchewans provinshuvudstad Regina seglade snöflingorna ner över spelarna när Calgary mötte Winnipeg i en utomhusmatch. Svenske Elias Lindholm fick inleda målskyttet i andra perioden, hans sjunde för säsongen. Målet omgärdades av viss kontrovers eftersom en hög klubba var inblandad i förarbetet.

Ett sent kvitteringsmål av Josh Morrissey gjorde att matchen togs till förlängning, när Winnipeg i powerplay var centimeter från att avgöra med ett ribbskott.

Winnipeg behövde dock inte gräma sig särskilt länge, utan Brian Little kunde i ett två mot två-läge strax därefter avgöra matchen, som därmed slutade 2–1.