Annons

Nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En okänd person bröt sig in i ett garage i Svedala.
I Torekov blev en butik av med kläder och en växelkassa, i samband med ett inbrott.
Publicerad 23 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Enligt polisen ska gärningspersonen ha tagit sig in i garaget i Klågerup, Svedala, genom att bryta upp ett fönster. Väl inne ska personen tillgripit gods för ett okänt värde. Ingen person finns gripen. Polisen, som fick kännedom om händelsen vid 02-tiden, har genomfört en brottsplatsundersökning.

Annons

En butik i Torekov ska av drabbats av ett inbrott. Polis kallades till butiken vid 01-tiden, det som ska ha tillgripits är kläder till ett större värde samt en mindre växelkassa. En brottsplatsundersökning har genomförts, men ingen person har gripits uppger polisen via sin hemsida.

Sverige

Personsökare som används vid Östersunds sjukhus fungerar bristfälligt, och kan ha bidragit till att en patient avled, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

– En patient som låg på sjukhuset blev försämrad under natten och sjuksköterskan behövde hjälp av jourhavande läkare. Men sjuksköterskan fick inte tag på den personen, säger Mattias Schindele, chefläkare på område patientsäkerhet, till SVT.

Händelsen inträffade för drygt en veckan sedan. Den så kallade prio 1-sökningen gick inte fram till jourläkare. Därefter försämrades patientens läge. Personen hamnade på intensivvårdsavdelningen och avled senare.

Sjukvården har nu gjort en lex Maria-anmälan och startat en utredning.

Tills vidare har avdelningarna fått en lista med mobilnummer som de ska ringa när de söker jourer vid särskilt prioriterade larm. (TT)

Världen

Annons

Fem personer vid en borrigg i Oklahoma saknas efter en explosion som orsakats av en allvarlig brand. Branden pågick i flera timmar, uppger delstatens myndigheter.

Riggen, placerad nära staden Quinton i östra Oklahoma, exploderade vid niotiden på måndagsmorgonen lokal tid. 17 arbetare som lyckats fly undan branden hittades av räddningsarbetare.

En person flögs till sjukhus med brännskador. Det är okänt om riggen, som ägs av Patterson-UTI, borrade efter gas eller olja. (TT)

En person har omkommit i en lägenhetsbrand på Østerbro i Köpenhamn.

Larmet om branden kom vid klockan 23.30 och strax efter midnatt var den släckt. Det är ännu okänt vad som orsakat händelsen.

– Det vet vi inte. Vi har spärrat av och väntar på att teknikerna kommer tidigt i morgon, säger Michael Andersen vid den danska polisen. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons