Annons

Nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man trängde sig in i en lägenhet i Malmö och misshandlade en annan man.
Publicerad 24 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Enligt polisen ska en 27-årig man obehörigen trängt sig in i bostaden och utdelat slag och knuffat mot den andre, som skadades. Han ska dock inte behövt sjukhusvård.

Annons

27-åringen har gripits, misstänkt för misshandel och hemfridsbrott.

Sverige

Två pojkar i övre tonåren har skottskadats i ett bostadsområde i Södertälje, rapporterar Länstidningen. De skjutna, som uppges vara 17 till 18 år, ska inte ha fått livshotande skador.

Båda har förts till sjukhus med skottskador i benen, uppger polisen för TT, som inte vill säga något om de skadades ålder eller vad som kan ligga bakom.

Händelsen inträffade vid midnatt. Polisen fick larm från flera personer som hört skottlossning. En förundersökning har inletts om synnerligen grov misshandel.

Ingen person har gripits. (TT)

Världen

Två 15-åringar, en pojke och en flicka, dödades när en elev i samma ålder öppnade eld på en skola i Kentucky, USA.

Annons

Fjorton personer träffades av skott, inklusive de två som dödades. Fem personer fick andra skador i kaoset som uppstod. Läget är kritiskt för fem av de skadade, enligt polisen.

Skytten greps strax efter skottlossningen och är misstänkt för två mord och flera fall av mordförsök. Motivet bakom skjutningen är ännu okänt. (TT)

Den USA-ledda koalitionen har dödat 150 IS-krigare i närheten av floden Eufrat i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor) i Syrien.

Enligt ett uttalande från koalitionen utfördes ett flyganfall mot ett av IS högkvarter, där anhängarna samlats, efter ett "omfattande underrättelsearbete".

IS har förlorat stora områden som terrorgruppen tidigare kontrollerade i Syrien, men fickor längs de centrala delarna av floden Eufrat hålls fortfarande av IS.(TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons