Annons
Nyheter

Nattens rubriker – i Skåne och världen

Rån i Kristianstad under senkvällen.
Dödsolycka utanför Markaryd.
Trump får sina murmedel.
Publicerad 28 juli 2017

Skåne

Vid 22.50 på torsdagskvällen larmades polis till Österäng i Kristianstad. En man i 18-årsåldern hade påträffats vid Sjövägen och snart stod det klart att den unge mannen utsatts för brott. Tidigare uppgifter har talat om tre gärningsmän men det kan även röra sig om två. Männen ska ha misshandlat och rånat 18-åringen på mobiltelefon, jacka och kontanter.

Annons

– Vi har i nuläget inga misstänkta eller gripna för brottet, säger Martin Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

<br>

Blekinge

Lugnt i länet.

<br>

Kronoberg

Runt midnatt inkom larm om en singelolycka på Ljungbyvägen strax norr om Markaryd. Föraren dödförklarades på plats.

Enligt initiala uppgifter körde mannen, född i början av 80-talet, en personbil som kraschade in i betongen under en järnvägsbro. Mannen var ensam i fordonet, och livlös när räddningspersonal kom till platsen.

– Återupplivningsförsök gjordes men utan resultat, bekräftar Martin Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

<br>

Annons

Sverige

Två män har under natten knivskurits i Vallentuna norr om Stockholm.

– Två yngre män ska ha stått och pratat och sedan ska det ha kommit en tredje person och attackerat dem med kniv. Den ena ska ha huggits i överkroppen och den andre i armen, säger Anders Mattsson, RLC-befäl i polisregion Stockholm.

En av männen har förts till sjukhus med ambulans. Det är oklart exakt vad som har inträffat. Det finns vittnen till händelsen.

– Jag vågar inte svara på hur allvarligt skadade de är. Vi har sökt efter brottsplatsen men vi har ingen exakt plats, vi har inte hittat några spår, säger Mattsson.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. TT

<br>

Ett slagsmål bröt ut mellan en kvinna och en busschaufför i Uppsala, skriver Uppsala Nya Tidning. Enligt en passagerare, som blev vittne till händelsen, klev kvinnan på bussen med en barnvagn. Hon blev arg när chauffören körde iväg innan hon hunnit sätta sig och hon nästan ramlade.

– Hon gick fram för att ta ett kort på honom och sade att hon tänkte anmäla saken. Det urartade till ett slagsmål. Det var totalt kaos, säger vittnet till tidningen.

En polisanmälan mot både busschauffören och kvinnan har nu gjorts.

Annons

– De är båda två misstänkta för att ha slagit varandra. En anmälan mot kvinnan är upprättad om våld mot tjänsteman och en anmälan om misshandel är upprättad mot busschauffören, säger Stina Hård af Segerstad vid Uppsalapolisen. TT

<br>

Världen

Representanthuset i USA har godkänt ökat anslag till Pentagon, och i samma drag pengar för att kunna börja bygga den kontroversiella gränsmur mellan USA och Mexiko som president Donald Trump lovade under valrörelsen. 1,6 miljarder dollar, motsvarande cirka 13 miljarder kronor, har avsatts för att starta byggandet av muren.

Förslaget som röstades igenom är 326 sidor långt och avser också höjda anslag för veteraner och höjda löner, vid sidan av pengar till stärkt robotförsvar. Det spås möta större motstånd av demokraterna i kongressens andra kammare, senaten, under hösten. TT

Jonatan Andersson
Annons
Annons
Annons
Annons