Annons

Netanyahus fru förlikas i bedrägerifall

Israel • Publicerad 29 maj 2019
Sara Netanyahu, som här röstar med sin make premiärministern, har nått en förlikning i ett uppmärksammat bedrägerifall. Arkivbild från den israeliska valdagen den 9 april.
Sara Netanyahu, som här röstar med sin make premiärministern, har nått en förlikning i ett uppmärksammat bedrägerifall. Arkivbild från den israeliska valdagen den 9 april.Foto: Ariel Schalit, poolfoto via AP/TT

Sara Netanyahu, fru till Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, har nått en förlikning i ett uppmärksammat fall där hon anklagats för ett omfattande bedrägeri med statligt bekostade matleveranser.

Enligt uppgörelsen ska hon betala motsvarande nästan 120 000 kronor till staten, rapporterar Israel Radio.

Annons

Enligt det ursprungliga åtalet hade Israels första dam mellan 2010 och 2013 gjort hundratals beställningar av måltider från välkända restauranger i Jerusalem. Dessa sattes sedan upp på statens nota, trots att detta inte tillåts om en kock är anställd vid premiärministerns bostad. Förhandlingarna har pågått i ungefär ett halvår.

Vid sidan av detta fall riskerar premiärminister Benjamin Netanyahu att dras inför rätta av Israels riksåklagare i tre olika korruptionsfall.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons