Annons

Netflix testar tips från människor

Tv • Publicerad 24 augusti 2019
Netflix låter människor rekommendera filmer och tv-program. Arkivbild.
Netflix låter människor rekommendera filmer och tv-program. Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP/TT

Netflix förlitar sig på användardata och algoritmer för att tipsa sina abonnenter om filmer och tv-program, men nu lanserar tv-tjänsten även mänskliga rekommendationer, skriver sajten .

På test har företaget skickat ut en rad samlingar där redaktörer plockat ihop innehåll på olika teman, med namn som "Kufar och utstötta", "Bara på kul" och "Kritiker älskar dessa serier".

Annons

Samlingarna finns än så länge bara på Apples IOS och för en begränsad skara kunder, och det är inte klart om de ska få någon vidare lansering.

Draget kommer efter att konkurrenten HBO sjösatt sajten "Recommended by humans" ("rekommenderat av människor"), där påstådda fans tipsar om sina favoritserier i HBO:s utbud. Kampanjen anses vara en gliring mot Netflix automatiserade kategorier.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons