Annons

Nilsson avstår premiären: "En liten känning"

Den svenska storstjärnan Stina Nilsson missar fredagens Sverigepremiär i längdskidor i Gällivare.
Anledningen: en överansträngning i axeln.
Nilsson säger själv att hon "tar det säkra före det osäkra".
Längdskidor • Publicerad 21 november 2019
Stina Nilsson. Arkivbild
Stina Nilsson. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

"Stina har en liten känning i ena axeln. Hon är i träning, men för att inte riskera något väljer hon att hoppa över tävlingarna i Gällivare", säger landslagstränaren Magnus Ingesson till Svenska skidförbundets webbplats.

Nilsson själv blickar mot världscuppremiären nästa helg.

Annons

"Det känns bra att ta det säkra före det osäkra och vila axeln från tävlingsbelastning i helgen. I stället har jag siktet inställt på världscuppremiären i Ruka, där jag alltid trivs väldigt bra med att kicka igång världscupsäsongen", säger hon.

Landslagsläkaren Magnus Oscarsson säger till Aftonbladet att det handlar om en överbelastning.

– Det har vänt snabbt. Hon har inte ont i axeln nu, men det blir lopp flera dagar i Ruka så det är bättre att inte chansa nu. Så resonerar hon och vi, säger Oscarsson till Aftonbladet.

Sedan tidigare var det klart att Ebba Andersson blir borta till årsskiftet på grund av knäskadan hon fick när hon halkade under en löptur.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons