Nyheter

Nobben för Spotifymusik i Svenska kyrkan

Samhälle (TT) Artikeln publicerades

Musik från strömningstjänsten Spotify stoppas från att spelas i Svenska kyrkan, rapporterar P4 Kristianstad. Från den första april får den som tänkt använda musiktjänsten för att spela upp musik vid exempelvis en vigsel, begravning eller ett dop använda sig av någon annan musikkälla.

Stoppet beror på att Spotify beslutat att lägga ner tjänsten Spotify Business som kyrkan använt sig av när det funnits önskemål om att ha förinspelad musik vid exempelvis begravningar eller vigslar.

-Ingångna abonnemang om just den tjänsten kommer att sägas upp och inte längre gå att använda. Då hör det till saken att privata Spotifyabonnemang, som du och jag och många andra kanske har, får inte, och har aldrig fått användas för att framföra låtar eller sånger i offentliga miljöer, säger Anders Eriksson, stiftsjurist vid Lunds stift till radion.

För den som i fortsättningen vill ha förinspelad musik i Svenska kyrkan gäller det att ta med en egenköpt cd-skiva eller lagligt nedladdad musik.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.