Annons

Nordkorea uppges ha bytt utrikesminister

Nordkorea • Publicerad 18 januari 2020
Ri Yong-Ho vid Rosenbad under sitt Stockholmsbesök i mars 2018. Arkivbild.
Ri Yong-Ho vid Rosenbad under sitt Stockholmsbesök i mars 2018. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho har petats och kommer att bli ersatt, uppger den Sydkoreabaserade nyhetssajten NK News , med hänvisning till ett flertal källor i Pyongyang.

Ri Yong-Ho är en erfaren diplomat och har spelat en stor roll i landets olika förhandlingar med USA. I närtid har han dock uteblivit från en årlig FN-samling i New York och sedan var han inte med på ett gruppfoto som togs på kommunistpartiets toppnamn.

Annons

Ri Yong-Ho var också i Sverige och Stockholm i mars 2018 och träffade sin dåvarande motsvarighet Margot Wallström, som gjorde ett försök att medla i konflikten med USA.

Rockaden har inte nämnts i Nordkoreas få och statligt styrda kanaler, men beskrivs som uppseendeväckande och som en möjlig del i ett större diplomatiskt skifte.

Flera nordkoreanska ambassadörer har rest hem de senaste dagarna, uppger källor för den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap , som spekulerar i att det ska ske överläggningar om Nordkoreas linje mot USA.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons