Annons

Norén avancerar i USA – med i toppen

Golf • Publicerad 19 januari 2020
Alexander Norén. Arkivbild.
Alexander Norén. Arkivbild.Foto: Christer Höglund/TT

Alexander Norén håller en förstklassig och stabil golfform i USA. Svensken ligger på en fin nionde plats inför den fjärde och sista rundan i PGA-tävlingen i La Quinta.

Norén gick den tredje rundan på 68 slag, vilket var ett slag mer än de två föregående dagarna. Men med totalt fjorton under par räckte det för att avancera i resultatlistan – från tolfte till nionde plats, en placering han delar med tio andra spelare.

Annons

Inför den avgörande rundan ligger Norén sju slag efter ledarduon, amerikanerna Scottie Scheffler och Andrew Landry.

Dagens bedrift stod annars dansken Sebastian Cappelen för. Han gjorde en enorm upphämtning och avancerade hela 33 placeringar när han gick rundan på endast 64 slag. 24-åringen ligger i och med det sexa, ett slag före svensken. Cappelens bästa tidigare slutplacering på PGA-touren är en 35:e plats.

Norén passerades nyligen av Marcus Kinhult på världsrankningen och det blir troligtvis de som gör upp om den ena av Sveriges förmodade två OS-platser på herrsidan. Henrik Stenson har ett fast grepp om den andra platsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons