Annons

Ny milstolpe för Lundqvist i NHL

Henrik Lundqvist fortsätter att klättra på topplistorna över legendariska NHL-målvakter. New York Rangers seger över Washington med 4–1 innebär att svensken når topp fem över alla tiders burvaktare med flest segrar.
Ishockey • Publicerad 21 november 2019
Henrik Lundqvist och andra Rangers-spelare firar onsdagens seger.
Henrik Lundqvist och andra Rangers-spelare firar onsdagens seger.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

I och med onsdagens vunna match har Lundqvist varit med om 454 segrar i den nordamerikanska ligan. Det är lika många som Curtis Joseph kom upp i när han stod för St Louis och Edmonton på 1990-talet, och innebär delad femteplats i målvakternas maratontabell.

– Uppriktigt, med tanke på vilka andra namn som återfinns på den listan är det förstås väldigt stort och hedrande att nå en sådan placering, säger han till Sportbladet.

Annons

Med sin 868:e match häromdagen tog sig 37-åringen också in på målvakternas topp tio över flest spelade matcher i ligan.

Två andra svenska profiler, Washingtons Nicklas Bäckström, och Rangers Mika Zibanejad, fick stå över onsdagens möte på grund av skador.

Trots resultatet kämpar Rangers långt ner i den haltande NHL-tabellen, medan Washington leder. Men Lundqvist andas optimism.

– Det här var riktigt inspirerande att se. Vi hade struktur, vi var tålmodiga och vi tog hand om alla små detaljer, säger han till Sportbladet.

– När vi kommer upp på vår högsta nivå är vi bra. Det gäller bara att vi höjer den lägre nivån. Den har det varit si och så med.

I onsdagens andra match vann Ottawa över Montréal med 2–1.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons