Annons

Ny slovensk EM-seger gynnar inte Sverige

Slovenien fortsätter att vinna i handbolls-EM.
Kul för lagets svenske förbundskapten Ljubomir Vranjes, men inte lika roligt för det svenska landslaget.
Efter segern mot Island, 30–27, står Slovenien på fyra poäng i mellanrundan.
Handboll • Publicerad 17 januari 2020
Sloveniens svenske förbundskapten Ljubomir Vranjes.
Sloveniens svenske förbundskapten Ljubomir Vranjes.Foto: Johan Nilsson/TT

Att Slovenien bara vinner och vinner i EM är knappast något att jubla över för Sverige. Blågult förlorade ju mot slovenerna i gruppspelet i Göteborg, något som kan bli helt avgörande om lagen står på samma poäng när mellanrundan är färdigspelad i Malmö.

Men Slovenien, där Ljubomir Vranjes tog över som förbundskapten så sent som i december, imponerar och ser alltmer ut som ett potentiellt semifinallag i EM.

Annons

När mellanrundan inleddes kopplade slovenerna ett ordentligt grepp direkt i matchinledningen mot Island. 5–2 blev 7–2 när Island tog ut målvakten i samband med en utvisning och gick bort sig två gånger på kort tid.

Med Björgvin Pall Gustavsson tillbaka mellan stolparna gick det bättre. Islänningen gjorde två viktiga räddningar som förhindrade ett större ras och i stället började laget krypa närmare.

Island ledde till och med ett par korta stunder före paus, men sedan återtog Slovenien kommandot. När linjejätten Blaz Blagotinsek vräkte in 19–16 var det slovenernas tredje raka mål och Island var i brygga igen.

Med mittnian Dean Bombac som förgrundsfigur – han gjorde bland annat nio mål – gick sedan Slovenien fram till lagets fjärde raka seger i EM.

I nästa match, på söndag, ställs Slovenien mot Ungern.

Carl Göransson/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons