Rosengårds jubel – Vittsjö föll i guldstriden

Har Rosengård avgjort guldstriden?
Serieledaren kan åtminstone jubla över att Vittsjö tappade poäng borta mot Eskilstuna, 0–1, i den damallsvenska fotbollen.
Nu leder Rosengård med sju poängs marginal.
Fotboll • Publicerad 22 september 2019
Clara Markstedt och hennes Vittsjö tappade mark mot Rosengård i guldstriden. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Vittsjö var pressat att vinna borta mot Eskilstuna för att hänga på Rosengård i toppen. Men tabelltvåan kunde inte svara upp på Rosengårds 3–1-seger hemma mot Örebro tidigare under söndagen och överraskningslaget föll med uddamålet borta mot Eskilstuna.

I den 37.e minuten nickade Loreta Kullashi in 1–0 efter en frispark och anfallaren gav därmed Rosengård välkommen hjälp i guldstriden. Malmölaget har nu sju poäng ner till Vittsjö med fyra matcher kvar att spela.

Det var Eskilstunas fjärde raka seger och laget ligger femma i serien, fyra poäng bakom Vittsjö.

Samtidigt går det tungt för Linköping. Klubben, som målades upp som en av favoriterna inför säsongen, ligger på nedre halvan av tabellen och föll för tredje matchen i rad, 0–1 borta mot Piteå.

Norrbottningarna, som är regerande mästare, fick se VM-spelaren Madelen Janogy avgöra med matchens enda mål i den 52:a minuten. Anfallaren tryckte av från distans och placerade in bollen i bortre hörnet – hennes sjunde fullträff för säsongen.

Det räckte för att Piteå skulle ta sin andra raka seger. Laget ligger nu sexa.

Där bakom finns Linköping på sjunde plats, 15 poäng bakom serieledande Rosengård.