Annons
Nyheter

Nya raketskjutningar – ung person flyttades från Långebro

Även på fredagskvällen sköts det friskt med raketer i Kristianstad.
Kristianstad • Publicerad 30 december 2017
Foto: Jens Christian Bladh

En ung man togs om hand av polis för störande av allmän ordning. Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad, förklarar att ett sådant förfarande har tre steg – att bli avvisad, avlägsnad och omhändertagen. Först blir man tillsagd att lämna platsen.

– Och gör man inte det blir man flyttad därifrån. Kommer man sen tillbaka åker man in. Och han har åkt in. Vi kontaktar föräldrarna, säger Larsson.

Bilden är från Gamla Långebrogatan.
Bilden är från Gamla Långebrogatan.Foto: Jens Christian Bladh
Annons

Ynglingen lämnades sedan till vårdnadshavare och är inte kvar hos polisen.

Frilansfotograf Jens Christian Bladh var på plats vid Långebro vid midnatt och berättar att ett gäng ungdomar befann sig där liksom flera polisbilar patruller samt hund.

– Jag har inte fått någon anmälan från patrull om att någon allmänhet har blivit skadad. Förhoppningsvis kommer det ingen, det hade varit riktigt illa. Det kan bli ganska allvarliga skador av en raket, säger Martin Larsson.

Under natten mot lördagen kom fler larm om raketskjutningar, men polisen ska ha haft andra ärenden som man behövt fokusera på.

Annons

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons