Annons

Nytt åtal efter tramadolsatsning

Brott • Publicerad 6 augusti 2019
Fyra män åtalas för storskalig hantering av det narkotikaklassade preparatet tramadol. Arkivbild.
Fyra män åtalas för storskalig hantering av det narkotikaklassade preparatet tramadol. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En polissatsning i Göteborg mot tramadolförsäljning har lett till ett nytt åtal i Helsingborg. Fyra personer åtalas nu för grovt narkotikabrott, rapporterar .

I våras dömdes tre personer från Göteborg för att ha köpt stora mängder av det narkotikaklassade preparatet i Båstad i Skåne. Fortsatt spaning på två av dem som var säljare vid det tillfället ledde några veckor senare till ett tillslag mot en lägenhet i Helsingborg, där 16 000 tramadoltabletter hittades. Polisen tror att de åtalade har hanterat uppemot 50 000 tabletter.

De åtalade är i åldern 19 till 57 år och nekar till grovt narkotikabrott. Tre av dem misstänks också ha varit med och bistått en lastbilsleverans av tramadol i januari genom att köra bakom och kontrollera så att lastbilen inte var förföljd. I lasten fanns dryg 160 000 tabletter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons