Öberg tvåa i jaktstarten: "Rätt riktning"

Ny framgång för Hanna Öberg.
Den svenska skidskyttestjärnan blev tvåa i jaktstarten i Hochfilzen och tog sin första individuella pallplats för säsongen.
Skidskytte • Publicerad 15 december 2019
Hanna Öberg. Arkivbild.
Hanna Öberg. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det var en skön revansch för 24-åringen efter de svenska skidskyttedamernas misslyckande i stafetten under lördagen, där det blev en tiondeplats.

Öberg, som gick ut som femma efter sin placering i fredagens sprint, klättrade tack vare snabbt skytte och bara två bom. I mål var hon 25,8 sekunder efter norska segraren Tiril Eckhoff.

– Jag känner att den här veckan har varit ett steg i rätt riktning sett till prestation och form, säger Hanna Öberg till SVT.

Hanna Öberg kom in till det fjärde och sista skyttet med tre konkurrenter runt sig i kampen om de två pallplatserna bakom Eckhoff, och sköt både fullt och snabbt. Svenskan lämnade skjutvallen elva sekunder före Ingrid Landmark Tandrevold, Norge, och ökade sedan försprånget ner till konkurrenten som blev trea, 14 sekunder efter Öberg.

Andraplatsen i Österrike är Öbergs bästa individuella placering i världscupen den här säsongen.

Öberg, regerande olympisk mästare i distans, vann singelmixedstafetten i världscuppremiären i Östersund i slutet av november tillsammans med Sebastian Samuelsson och var en del av stafettlaget som blev trea i samma premiärvecka.

Övriga svenska placeringar i söndagens jaktstart: Mona Brorsson 16:e, Linn Persson 20:e, Elvira Öberg 23:a och Elisabeth Högberg 42:a.