Annons
Nyheter

Okänd gärningsman misshandlade och ofredade kvinna

En kvinna född 94 blev utsatt för såväl misshandel och sexuellt ofredande i Kristianstad tidigt under morgonen.
Kristianstad • Publicerad 6 augusti 2017 • Uppdaterad 7 augusti 2017

Det var vid 04.20 på morgonen som kvinnan närmades av en i nuläget okänd gärningsman vid Stora torg i Kristianstad. Mannen började samtala med kvinnan och insisterade på att hon skulle följa med honom hem. När kvinnan nekade gick mannen till attack.

– Gärningsmannen tar först strypgrepp på kvinnan. Han tar sedan tag i hennes kinder och drar i dem hårt, berättar Henrik Johansson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Annons

I samma veva börjar bekanta till kvinnan, som stod en bit bort, komma till undsättning. Gärningsmannen ofredar kvinnan genom att ta på henne och börjar sedan fly från platsen.

– En manlig bekant till kvinnan springer efter gärningsmannen och försöker hålla nere denne i väntan på polis, men då blir även denne misshandlad. Han få ta emot slag mot kropp och ansikte och tvingas släppa gärningsmannen, säger Henrik Johansson vid polisen.

Två separata anmälningar har nu skrivits – en angående misshandel och sexuellt ofredande gentemot kvinnan, och en gällande misshandel gentemot vännen som jagade efter gärningsmannen.

Det finns ingen misstänkt för brottet i nuläget.

Foto: Johan Nilsson/TT
Jonatan Andersson
Annons
Annons
Annons
Annons