Annons

Oppositionsledare "gläder sig" över beskedet

Reaktionerna kommer snabbt efter beskedet om att Fremskrittspartiet lämnar den norska regeringen.
Norge • Publicerad 20 januari 2020
FRP:s partiledare Siv Jensen lämnar statsministerns kansli efter ett möte på måndagsförmiddagen.
FRP:s partiledare Siv Jensen lämnar statsministerns kansli efter ett möte på måndagsförmiddagen.Foto: Håkon Mosvold Larsen/AP/TT

Audun Lysbakken kallar FRP:s beslut "ett desperat försök från FRP att rentvå sig från det som hänt under regeringssamarbetet och som har gjort att väljarna vänt dem ryggen".

– Vi vill nu jobba för att vända det mesta möjliga av regeringens politik. Dessvärre är det fortfarande en borgerlig majoritet i stortinget, en majoritet för en helt annan riktning kan vi få först efter valet nästa år, säger Lysbakken.

Annons

Även Jonas Gahr Støre, partiledare för landets största parti Arbeiderpartiet, kommenterar FRP:s besked.

"Erna Solbergs regering har kollapsat efter bara ett år. Det borgerliga kaoset är komplett, och det är dåligt för landet. Fler konflikter och oförutsägbart styre kommer inte att lösa problemen i till exempel vården och arbetslivet", skriver han i ett mejl till NTB.

Støre understryker att de borgerliga fortfarande har majoritet i stortinget och anser att de måste ta ansvar för den politik de för.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons