O'Reilly matchhjälte igen för St Louis

Kanadensiske Ryan O'Reilly gjorde mål och assist när St Louis tog täten i finalserien i NHL mot Boston. Matchen slutade 2–1.
Ishockey • Publicerad 7 juni 2019
St Louis David Perron ser på när Ryan O'Reillys skott går mellan benen på Bostons finländske målvakt Tuukka Rask.Foto: Bruce Bennett/AP/TT

Ställningen i finalserien är nu 3–2, och St Louis är bara en match i från att få lyfta pokalen Stanley Cup. Det kan ske natt mot måndag, på hemmaplan. Annars spelas den avgörande matchen i Boston natt mot torsdag.

– Det är så klart spännande för oss, säger Parayko till NHL:s sajt.

Han konstaterar att hans St Louis varit med om en hel del, men att laget fortsätter att kämpa. Han förväntar sig en jämn match på hemmaplan.

– Vi kommer så klart att förvänta oss deras bästa match under hela säsongen, så vi måste helt enkelt bara ge oss själva de bästa möjligheterna att vinna.

Omfattande arbete

Missourilagets tränare Craig Berube säger att det inte känns annorlunda att vara en match ifrån Stanley Cup-seger jämfört med att vara två matcher ifrån den.

– Vi har ett omfattande arbete framför oss, så ser jag på det, säger han vid presskonferensen efter matchen.

Centern Ryan O'Reilly har fått upp ångan lagom till finalserien. Han stod för två av målen i förra finalmötet mot Boston, där hemmalaget tog en historisk seger och kvitterade matchserien till 2–2. När det nu var dags för Boston att stå värd var han framme igen, och gjorde matchens första mål en knapp minut in i andra perioden.

O'Reilly kom in framför målet när kollegan Sanford bakom målburen spelade pucken bakåt mellan benen. O'Reilly kunde därefter med backhanden lyfta in pucken bakom Tuukka Rask i Bostonmålet.

När David Perron utökade ledningen i tredje perioden noterades O'Reilly för assisten.

Svenska räddningar

Bostonspelarna såg nedslagna ut, men fick tillbaka gnistan efter ett sent reduceringsmål av Jake DeBrusk med drygt sex minuter kvar att spela.

– Jag tycker att som lag så spelade vi bra i dag och vi hade våra chanser. Jag tror att det kommer att gå vår väg om vi fortsätter att spela som vi gjorde. Jag tror att finalmatch sex kommer att bli något helt annat, säger Bostonforwarden Noel Acciari efter matchen, enligt nhl.com.

Och hade det inte varit för att St Louis back Carl Gunnarsson slängt sig och lyckats slå bort en puck som letat sig genom målvakten Jordan Binningtons benskydd hade Boston antagligen kvitterat. Lagkamraten Alexander Steen lyckades dessutom mot slutet av matchen styra bort ett skott som såg farligt ut med sin skridsko.