Annons

Övergångsregering på gång i Sydsudan

Sydsudan • Publicerad 11 september 2019
Riek Machar, till vänster, tar Sydsudans president Salva Kiir i hand under deras möte i Juba i måndags.
Riek Machar, till vänster, tar Sydsudans president Salva Kiir i hand under deras möte i Juba i måndags.Foto: Sam Mednick/AP/TT

Sydsudans president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar har kommit överens om att bilda en övergångsregering till i höst, meddelar landets informationsminister.

Kiir och Machar skrev i fjol under ett fredsavtal som syftar till att få stopp på det inbördeskrig som krävt minst 50 000 liv sedan Sydsudan blev självständigt 2011 och som slagit ekonomin i spillror.

Annons

Machar gjorde i veckan ett sällsynt besök i huvudstaden Juba för att träffa Kiir.

– Parterna diskuterade mindre frågor samt kom överens om att upprätta en övergångsregering till den 12 november, säger informationsminister Michael Makuei Lueth under en presskonferens.

Verkställandet av förra årets fredsavtal har dragit ut på tiden, vilket regeringen förklarat med att pengar saknats för att finansiera vissa delar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons