Annons
Ystad

Pappa och dotter flög av när bil körde in i motorcykel - bilföraren åtalas

Bilföraren letade efter en sak som trillat ner på golvet och såg inte att det blev rött ljus på vägen. Han körde rakt in i en motorcykel som stannat. Både mc-föraren och hans passagerare flyger av fordonet och hamnar på vägen. Nu har bilföraren åtalats.
Ystad • Publicerad 10 februari 2019

Olyckan inträffade strax före klockan 19 på kvällen den 3 juni förra året. Mc-föraren var ute och körde sin nya motorcykel med sin dotter som passagerare. Han körde på Sjömansgatan mot Österleden när det blev rätt i trafikljuset vid Hamngatan.

Två bilar hade stannat. Motorcyklisten gör samma sak. Efter några sekunder smäller det till bakom dem.

Annons

Mannen i bilen bakom hade inte uppmärksammat att det blev rött. Bilföraren letade efter en napp på golvet, tittade ner och uppfattade inte att motorcyklisten stannat. När han såg att fordonet framför stod stilla var det för sent och bilföraren hann inte bromsa.

Både motorcyklisten och hans dotter åkte av motorcykeln och hamnade på gatan.

Dottern klarade sig oskadd, men mannen fick ont i ryggen. Läkarundersökningen visade att han hade fått sprickor i ryggkotorna och en svullnad i ländryggen. Ett halvår efter olyckan har han fortfarande men av skadorna, som påverkar honom dagligen.

Mannen berättade för polisen att skadorna troligen aldrig kommer att läkas helt.

Bilföraren, som är i 40-årsåldern, har nu åtalats vid Ystads tingsrätt misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Mannen erkänner att han kört vårdslöst, men varken erkänner eller förbekar att han skadat motorcyklisten. Han överlåter till domstolen att bedöma det.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons