Annons

Paris säkrade titeln – hyllade Notre-Dame

Titeln var säkrad redan innan avspark.
Då bjöd franska ligamästaren Paris SG på offensiv show – och ett hedrande till en branddrabbad nationalklenod.
Fotboll • Publicerad 21 april 2019
Kylian Mbappé och Neymar fick fira ligaguld i kavaj. Arkivbild.
Kylian Mbappé och Neymar fick fira ligaguld i kavaj. Arkivbild.Foto: Michel Euler AP/TT

Det har länge varit en fråga om när snarare än om stjärnspäckade serieledaren Paris Saint Germain skulle krönas till franska ligamästare.

Samtidigt har de haft förvånansvärt svårt att just säkra titeln.

Annons

Efter att under anmärkningsvärda former ha sumpat sina första tre möjligheter till att säkra guldet (2–2 mot Strasbourg, 1–5 (!) mot Lille och 2–3 mot Nantes) så krävdes det ett påskmisslyckande i Toulouse för att huvudstadslaget skulle få korka upp champagnen.

Ett påskmisslyckande för Lille alltså.

När den enda teoretiska konkurrenten om titeln bara spelade 0–0 borta mot Toulouse var Parisguldet säkrat med fem hela omgångar kvar.

Likväl hade PSG en match att spela under samma kväll.

Utan press kunde Paris enkelt segla iväg till en 3–1-seger hemma mot Monaco, där storstjärnan Kylian Mbappé gjorde hattrick och en annan storstjärna, Neymar, gjorde comeback från en längre skadefrånvaro när han byttes in i halvtid.

Allt detta i specialdesignade matchtröjor som pryddes av en bild på Notre-Dame. Det branddrabbade katedralen, och brandmännen som arbetat med att släcka branden, hyllades även med att spelarnamnen på ryggen var ersatta med just "Notre-Dame".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons