Annons

Peterson: "Jag ska spela i Båstad"

Rebecca Peterson kommer att spela Swedish Open i Båstad i sommar.
En av anledningarna till att hon ställer upp är att hon vill inspirera unga svenska tennisspelare.
Tennis • Publicerad 17 oktober 2019
Rebecca Peterson. Arkivbild.
Rebecca Peterson. Arkivbild.Foto: John Minchillo

Turneringen, som 2017 genomfördes som så kallad 250-turnering i WTA men därefter fick pausas för att komma tillbaka i mindre skrud i år, kommer även nästa år att spelas som en så kallad 125-turnering, nivån precis under WTA. Det innebär att en titel i Båstad inte räknas som en WTA-titel.

Peterson, som nu är rankad 44:a i världen, vill trots det komma och visa upp sig för hemmapubliken.

Annons

– Det betyder jättemycket, jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka inför vänner och familj, säger Peterson under en presskonferens i samband med Stockholm Open i Kungliga tennishallen.

Finns frågetecken

– Jag tycker om Båstad. Det var där jag spelade min första WTA och där jag gick till kvartsfinal första gången, så jag har väldigt bra minnen därifrån. Sedan ser jag det också som en väldigt bra tävling att ha för kommande generation, för att de ska bli inspirerade, säger hon.

Men det kan bli så att hon ändå inte kommer. Precis som i somras pågår turneringen i Båstad under den andra veckan av Wimbledon, vilket innebär att Peterson, om hon går långt i Wimbledon, inte kommer ha möjlighet att spela i Sverige. Och även om hon inte går långt i Wimbledon blir det ett snabbt byte av underlag, från gräs till grus.

– Det kanske inte är helt optimalt underlagsmässigt, men jag är jätteglad att komma tillbaka till Båstad. Sedan beror det på lite på Wimbledon eftersom det är andra veckan där, men får jag möjligheten att spela i Båstad så ser jag bara fram emot det.

OS ett av stora målen

Peterson har precis avslutat säsongen på strålande sätt när hon tog sin andra WTA-titel på fyra veckor. Nu väntar några dagars semester innan försäsongsträningen inleds med Australian Open som det första stora målet nästa år.

–  Jag hade som mål när jag började den här säsongen att vinna en WTA-titel så det känns fantastiskt att avsluta säsongen genom att vinna min andra titel. Mitt mål nästa säsong kommer att vara OS och grand slams, säger Peterson.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons