Pettersson hyllas efter ny poängskörd

Elias Pettersson rycker i toppen av den svenska poängligan i NHL.
Supertalangen tryckte in ett mål och spelade fram till ett när hans Vancouver slog Pittsburgh med 4–1 på hemmais.
Ishockey • Publicerad 22 december 2019
Vancouvers Elias Pettersson, tredje från vänster, gjorde ett nytt mål i segermatchen mot Pittsburgh.Foto: Darryl Dyck/AP/TT

Den svenske 21-åringen är nu uppe i 39 poäng totalt, och har 5 poäng ner till näste svensk på listan: Buffalos Victor Olofsson.

Pettersson höll sig framme på en retur och stänkte upp 3–1-målet i nättaket med knappt fyra minuter kvar av andra perioden – hans 17:e fullträff för säsongen.

– Jag såg att pucken låg lös och försökte bara få den över axeln på Matt Murray. Det var ren instinkt, säger han till Hockey Night in Canada enligt Aftonbladet.

Svensken hyllades efter målet.

– Inte många spelare kan få upp pucken så klockrent i krysset i en så svår situation, säger lagkamraten J.T. Miller enligt Expressen.

I sista perioden spelade Pettersson sedan snyggt fram till Brock Boesers 4–1-mål med en backhand. Det var Vancouvers andra raka seger. Den kanadensiska ishockeyjätten ligger tia i den västra konferensen, tolv poäng efter ledande St Louis.

– Det var inte någon av de mer stilfulla insatserna, men vi vann och det är det viktiga. Vi behöver verkligen alla poäng nu, säger Elias Pettersson.