Annons
Nyheter

Plan nödlandade på Sturup efter rökutveckling

Ett flygplan som lyfte från Köpenhamns flygplats Kastrup fick nödlanda på Sturup utanför Malmö efter att planet delvis rökfyllts, skriver Sydsvenskan.
Olyckor • Publicerad 22 augusti 2019
Ett flygplan fick nödlanda på Sturup. Arkivbild.
Ett flygplan fick nödlanda på Sturup. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Strax söder om Skåne så var det någon form av rökutveckling ombord. De valde då att deklarera nödsituation och landande på Sturup, säger Fredrik Hermansson, vid Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg till tidningen.

Ombord fanns 63 passagerare, ingen person ska ha skadats.

Annons

– Planet har landat utan problem och körde in till en gate. Så det var inte värre än så. Nu håller man på och undersöker det, säger Patrik Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd, till TT.

TT: Vad är det som har hänt?

– Man pratar om att det kunde vara någon kylfläkt som har blivit överhettad eller något i den stilen. Det var ingen brand som jag förstår det, utan man upplevde rök, säger Patrik Nilsson.

Räddningstjänsten är kvar på platsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons