Annons

Plan nödlandade på Sturup efter rökutveckling

Olyckor • Publicerad 22 augusti 2019
Räddningstjänst och ambulanspersonal på plats vid ett flygplan tillhörande SAS efter att det nödlandat på Sturups flygplats på torsdagskvällen.
Räddningstjänst och ambulanspersonal på plats vid ett flygplan tillhörande SAS efter att det nödlandat på Sturups flygplats på torsdagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett SAS-flygplan som lyfte från Köpenhamns flygplats Kastrup fick på torsdagskvällen nödlanda på Sturup utanför Malmö efter att planet delvis rökfyllts, skriver .

– Strax söder om Skåne så var det någon form av rökutveckling ombord. De valde då att deklarera nödsituation och landande på Sturup, säger Fredrik Hermansson, vid Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg till tidningen.

Annons

Ombord fanns 63 passagerare, ingen person ska ha skadats.

– Planet har landat utan problem och körde in till en gate. Så det var inte värre än så. Nu håller man på och undersöker det, säger Patrik Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd, till TT.

Passagerarna fick lämna planet och ska få bo på hotell i Köpenhamn för att på fredagen åka vidare till Polen, skriver .

– Det var en rökutveckling i kabinen, men landningen gick lugnt till och ingen ska vara skadad, säger Camilla Runberg, presskommunikatör på SAS, till tidningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons