Annons

Pliskova vann i Rom – tog 13:e titeln

Tennis • Publicerad 19 maj 2019
Karolina Pliskova kysser pokalen i Rom.
Karolina Pliskova kysser pokalen i Rom.Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Karolina Pliskova hade inga problem att spela hem sin 13:e singeltitel i tennis.

Den tjeckiska världssjuan besegrade 42-rankade brittiskan Johanna Konta i två raka set, 6–3, 6–4, och fick lyfta pokalen i WTA-turneringen i Rom efter 85 minuters spel.

Annons

Därmed fick Pliskova bästa möjliga uppladdning inför Franska mästerskapen som börjar den 26 maj.

– Det har varit en fantastisk vecka för mig och mitt team, sade 27-åringen, numera coachad av tidigare Rom-mästaren Conchita Martinez.

– Det har varit flera tuffa matcher så jag är glad att jag tog mig igenom dem. Jag var lite nervös i dag, men det var ju final så det var väntat, sade Pliskova.

Segern innebar att hon blev den första tjeckiskan att vinna turneringen sedan 1978, då Regina Marsikova gick hela vägen.

Samtidigt fick Pliskova lite "hjälp på vägen" då andra toppseedade spelare som Serena Williams, Naomi Osaka och Petra Kvitova drog sig ur med skador under turneringens gång, medan regerande Roland Garros-mästaren Simona Halep slogs ut redan i sin öppningsmatch.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons