Annons
Nyheter

Pojke försvunnen – polisen stoppar tåg

Den tolvårige pojke med Downs syndrom som försvann i Falkenberg vid 17-tiden i tisdags har fortfarande inte hittats. Tågtrafiken förbi staden har stoppats på polisens begäran, enligt Trafikverket.
Försvinnande • Publicerad 7 november 2018
Sökandet efter en pojke som försvunnit i Falkenberg går vidare. Arkivbild.
Sökandet efter en pojke som försvunnit i Falkenberg går vidare. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen ska söka igenom en tågtunnel i området där tolvåringen försvann, rapporterar P4 Halland och andra medier.

Under natten letade polisen, Missing People och andra frivilliga efter pojken i en stor sökinsats. Cirka 300 personer deltog. På onsdagsmorgonen sattes även Försvarsmakten in i sökandet.

Annons

– Vi lägger alla resurser vi kan på att hitta honom, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisregion Väst, till Hallands Nyheter.

En möjlighet är att tolvåringen kan ha sökt skydd, eller gömt sig, någonstans.

– Vi vill uppmana alla boenden i Falkenberg med omnejd att kolla i sina bodar, skrymslen och vrår. Vi hinner inte titta igenom alla ställen, säger Peter Adlersson.

Pojken försvann under en hundpromenad. Hunden hittades senare.

Tolvåringen var klädd i en klarblå jacka med luva och svarta skor med reflex vid försvinnandet. Han har blont hår som går till öronen och är cirka 140 centimeter lång med smal kroppsbyggnad.

Den som vet var pojken är eller har andra uppgifter uppmanas att höra av sig till polisen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons