Annons

Polanski ryter tillbaka mot kritiker

Film • Publicerad 29 augusti 2019
Roman Polanski menar att övergreppsanklagelserna som riktats mot honom är absurda. Arkivbild.
Roman Polanski menar att övergreppsanklagelserna som riktats mot honom är absurda. Arkivbild.Foto: STR

Att Roman Polanski tävlar i filmfestivalen i Venedig med sin film ”J'accuse” har fått kritik från flera håll. Juryordföranden Lucrecia Martel sade på onsdagen att hon inte skulle delta i galamiddagen efter visningen av filmen.

Nu slår den skandalomsusade regissören tillbaka i en intervju med den franske författaren Pascal Bruckner som släpptes under torsdagen, dagen innan ”J'accuse” har premiär i Venedig.

Annons

Polanski tillbakavisar övergreppsanklagelser som riktats mot honom och kallar dessa för "absurda historier från kvinnor som jag aldrig har träffat förut i mitt liv som anklagar mig för saker som påstås ha hänt för mer än ett halvsekel sedan".

Roman Polanski greps i USA 1977, anklagad för att ha drogat och våldtagit en 13-årig flicka. Han erkände våldtäkten och satt 42 dagar i fängelse, men flydde sedan landet. 2017 utreddes Polanski för nya våldtäktsanklagelser, men åtalet lades ned av schweiziska åklagare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons