Man misstänks för mordförsök

Kristianstad Artikeln publicerades
Polis larmades till vad som visade sig vara ett misstänkt mord- eller dråpförsök i Åhus.
Foto: Jens Christian
Polis larmades till vad som visade sig vara ett misstänkt mord- eller dråpförsök i Åhus.

Polis larmades till en adress i Åhus efter larm om bråk på onsdagskvällen. En fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter att ha angripits på sin uppfart. En misstänkt gärningsman har gripits och polisen utreder händelsen som ett mordförsök.

Polisen larmades vid 21-tiden på onsdagen om ett bråk i Åhus. Det visade sig att en man i 40-årsåldern skadats.

”En man parkerar sin bil på uppfarten till sitt hus i södra delarna av Åhus när han blir överraskad av en okänd man, som kräver att få hans klocka. Det uppstår tumult och mannen blir huggen eller skuren med ett vasst/skarpt tillhygge”, skriver polisen på sin hemsida och uppger att mannen fått en stick- eller skärskada.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Region Skåne meddelade under natten mot torsdagen att mannens skador är allvarliga.

Polisen i Kristianstad bekräftar också under natten att mannen fortfarande vårdas på sjukhuset. Hans skador verkar dock inte vara livshotande och mannen har kunnat förhöras av polisen.

Polisen vid bron över Helgeå.
Foto: Jens Christian
Polisen vid bron över Helgeå.

Polisen lyckades spåra och gripa den misstänkte gärningsmannen, en man i 20-årsåldern, med hjälp av hund. I nuläget är det okänt om han hade fått med sig något gods från offret.

– Ett jättebra arbete av framför allt polishunden som gjorde grovjobbet, säger Rickard Lundqvist.

Var i Åhus händelsen utspelade sig vill han inte precisera i nuläget.

– Vi vill inte gå ut med adressen eftersom vi håller på att jobba med utredningsåtgärder.

Den gripne mannen anhölls under natten av åklagare misstänkt för mordförsök. Polisen kommenterar inte hur mannen ställer sig till misstankarna mot honom.

Kristianstadspolisen har inte återfunnit något vapen eller tillhygge och en teknisk undersökning genomfördes under natten.

Finns det någon relation mellan de två männen?

– Det kan jag inte svara på. Vi lämnar inte fler uppgifter i natt, säger Ingela Hesselbo vid Kristianstadspolisen.

Polisen har spärrat av ett området utanför huset i Åhus.
Foto: Jens Christian
Polisen har spärrat av ett området utanför huset i Åhus.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.