Annons
Nyheter

Polis sköt knivman vid misstänkt mordförsök

Polis har skjutit en man i norra Uppsala i samband med ett misstänkt mordförsök. Mannen misstänks ha försökt döda en annan man med kniv.
Uppsala • Publicerad 12 maj 2018

– En person är knivhuggen och den misstänkte gärningsmannen är skjuten av polis, säger polisens presstalesperson Johan Lindén till TT.

Polisen larmades om en knivbeväpnad man i Gränby i norra Uppsala vid halv sex-tiden på lördagseftermiddagen. SVT Nyheter Uppsala rapporterade först om händelsen. Det hela utspelade sig utomhus på en gata i ett bostadsområde.

Annons

Den misstänkte som har skjutits är i 30-årsåldern och misstänks för mordförsök. Det finns inga uppgifter om hur gammal den knivhuggne är. Bägge har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala och är vid liv, men skadeläget är i övrigt oklart.

– Det har varit rätt så mycket folk på platsen och ett stort polisuppbåd. Det är avspärrat och vi ska genomföra en teknisk undersökning där och försöka få en bättre bild av vad som har inträffat, säger Johan Lindén.

Polisens skottlossning kommer också att utredas, vilket i regel görs av polisens avdelning för särskilda utredningar.

Akademiska sjukhuset vill inte lämna ut någon information om hur skadade de två personerna är och hänvisar alla frågor till polisen. (TT)

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons